Gennem sin 50 år lange historie har Civilingeniør Bent Bøgh og hustru Inge Bøghs Fond (TRIGON Fonden) støttet mange velgørende formål i Nordjylland og utallige forskningsprojekter inden for kræft og sklerose. Herunder præsenterer vi nogle af de betydende projekter, som har opnået fondens støtte.


TRIGON Fonden er sponsor for det sejlende sklerose-forskningsprojekt ”Oceans of Hope”. Skibet, der oprindeligt er bygget til verdens hårdeste kapsejlads jorden rundt, sejlede i 2014-2015 jorden rundt med en besætning bestående af sklerosepatienter.

I 2019 gik togtet fra Danmark til Skotland, og foruden sklerosepatienter var der også skleroseforskere med, som på videnskabelig basis forsøger at klarlægge, hvad det er, der får sklerosepatienter til at blomstre op både fysisk, mentalt og psykisk, når de indgår i en aktiv besætning ombord i en sejlbåd.


Kræftens Bekæmpelse og Scleroseforeningen modtog i 2019 hver sit nyopførte og smagfuldt indrettede feriehus i Lille Skagen. De to feriehuse giver patienter og deres familier mulighed for at holde en uges ferie i et lækkert hus i Danmarks populæreste ferieby. Et pusterum fra en ofte barsk og sygdomspræget hverdag, hvor både patient og pårørende kan tanke frisk luft og ny energi.

Feriehusene var en særlig jubilæumsgave fra fonden i anledning af dens 50 års jubilæum.


TRIGON har istandsat den smukke gamle bygning på hjørnet af Danmarksgade og Asylgade i Frederikshavn. Efter renoveringen har TRIGON Fonden foræret bygningen til de frivillige i Frederikshavn. Bygningen er opført som sparekasse i 1895 og har siden huset bibliotek, kommunekontor, sygeplejeskole, advokatkontor og præstebolig.

I dag er det et hus fuldt af liv og med et stadig stigende antal foreninger som brugere.


Et unikt stykke danmarkshistorie er bevaret for eftertiden ved restaurering af den tyske hangar ved skovbrynet til Knivholt Skov. Med TRIGON som udførende sammen med flere af byens virksomheder blev hangaren ført tilbage til den oprindelige stand fra 2. verdenskrig. Hangaren har historisk betydning for Trigon, da denne og nogle af de gamle flygtningebarakker stod på den første plads, som Trigon ejede tilbage i 1945.


TRIGON Fonden var med til at oprette NUSA i 1989 med opbakning fra blandt andre Rigspolitiet, Dansk Industri og den danske forsikringsbranche. Grundideen var kurser for låsesmede, alarmmontører og tilsvarende faggrupper. I 2006 blev NUSA købt af det landsdækkende Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut med hovedkvarter i Hvidovre og skiftede navn til DBI.